Y-tunnus 1971936-5Turun Sanomat 18.10.2008


Ekopuistoa aletaan rakentaa Wäinö Aaltosen museon tontilla


Turun Sanomat

Taiteilija-puutarhuri Hannu Säilä voitti Ekopuisto -ehdotuksellaan Wäinö Aaltosen museon vuonna 2007 järjestämän ideahaun, jolla etsittiin luonnosta taidepuiston toteuttamiseksi museon vierelle. Ekopuistosta on tarkoitus tulla luonnonmukaisia arvoja kunnioittava saareke keskelle kaupunkia. Se luo uutta julkista tilaa veistosten ja kokeilevien taideprojektien esittelylle ja toimii samalla virkistäytymispaikkana turkulaisille, museokävijöille ja kaupungissa vieraileville turisteille.

Vaikka Ekoluoto on suunniteltu taustaksi taideteoksille, se on myös itsenäinen teos, joka lisää alueen esteettistä ja ekologista monimuotoisuutta ympäristöystävällisesti toteutettuna. Tässä projektissa ympäristöystävällisyydellä tarkoitetaan että rakentamisessa vältetään suurten massojen siirtoja tai kuljetuksia, suositaan uusio- ja kierrätysmateriaaleja sekä hulevesien hyväksikäyttöä. Ekologista monimuotoisuutta pyritään lisäämään istuttamalla puistoon monenlaisia, geeniperimältään Suomen luontoon sopeutuneita ja kestäviä kasveja. Puiston hoito on yksinkertaista ja tukee kaupungin kestävää kehitystä.

Ekopuiston rakentaminen alkaa ensi viikolla. Suunnitelmien mukaan puisto valmistuu ensi vuonna, joten tila tulee vastaamaan myös Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 tarpeisiin.

Tällä hetkellä aluetta käytetään yleisenä parkkipaikkana, mutta tulevaisuudessa tonttia voidaan käyttää enää vain museon henkilökunnan omana paikoitusalueena.

Koska paikka on varattu Wäinö Aaltosen museon lisärakentamista varten, on Ekoluoto suunniteltu väliaikaiseksi rakenteeksi.


- takaisin -

SEURAAVA ARTIKKELI

Painotalon ekopihalla kukkii 70 lajiketta
Kaarina-lehti 8.10.2008